Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

6/2022 - Závěr školního roku

Na prvních dvou červnových schůzkách hoši v našich kroužcích většinou dokončili svá dioramata se skálou případně s kamenným zdivem. Většina z nich stihla na svém dioramatu nabarvit skálu (případně zdivo), položit (a přilepit) kolej, položit trávu a zaštěrkovat kolej. Toto mini-diorama je práce, kterou hoši dělali zhruba posledních 10 schůzek od konce března.

Další věc, na kterou jsme se v červnu soustředili byla příprava provozního setkání našeho KŽM. O co jde? Vždy před koncem školního roku organizujeme provozní setkání (s provozem celého velkého kolejiště KŽM), kde se kromě vozidel v majetku našeho KŽM představí i zapůjčená vozidla.

Chcete-li číst dále, klikněte myší na nadpis článku.

Před setkáním jsme připravili a vyčistili celé kolejiště včetně stanice Brod a přilehlé trati v předsíni, která se musí před setkáním vždy smontovat a po setkání rozebrat a uklidit. Provozní setkání letos proběhlo ve dnech 11. a 12.6.2022 ve třech skupinách účastníků. Podrobnou reportáž ze setkání najdete na tomto webu ve složce "Akce - uskutečněné".

Mimoto v červnu také v rámci možností pokračujeme v rozdělané práci z předchozích měsíců, zejména barvení mosních části z 3D tisku, ověřování prvního zkušebního leptu pro výrobu návěstidel, stavba rotundy, atd. Rád bych, aby tyto práce pokračovaly i během prázdnin, ale to záleží na časových možnostech našich členů. S upokojením pozoruji na webu Hobby centra 4, že se k nám již hlásí první zájemci na školní rok 2022/2023.

Přejeme vám pěkné prázdniny!

©A.T. - 11.06.2022, poslední změny textu a fotografií 02.07.2022