Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

10/2017 - Říjen v KŽM

Vzhledem k tomu, že v září byly pouze dvě schůzky a v některých kroužcích kvůli státnímu svátku dokonce jen jedna, začínali jsme s programem schůzek vlastně až v říjnu. V září jsme vyřídili povinné školení BOZP a zahajovací formality. V říjnu jsme již začali s výukou teorie v kroužcích pro začátečníky, samozřejmě s výcvikem ovládání lokomotiv a postupnými pokusy o modelový provoz, ale také s modelařinou, konkrétně s nácvikem zatravnění pomocí travní foliáže, což je pro začátečníky pro začátek nejsnazší. Klepněte na nadpis článku a čtěte dále...

Postupně budeme střídat teorii, modelový provoz a cvičné modelářské práce. Je výhodou, že kroužky začátečníků jsou namíchány z kluků, kteří již chodili vloni a něco se již naučili a také z těch, kteří přišli letos poprvé. Ti starší přeci jen trochu pomohou usměrnit ty mladší. Cvičné modelářské práce opakujeme z loňska, protože je potřeba nejen se učit, ale také opakovat a trénovat.

V kroužcích pokročilých se již teorie tolik nevykládá, a proto je více času na modelování. Tam jsou již starší žáci, kteří již mohou samostatně pracovat na našem společném kolejišti. Hoši dělají postupně zatravnění traťových dílů na trati Světlá - Brod, které provádějí elektrostaticky a vypadá velmi zdařile. Kromě toho si ale dělají i svoje individuální práce. Pěkným příkladem individuální práce je stavba propustku pod jednokolejnou tratí, rozpracovaná z minulého školního roku, kterou dělá Filip Vencl i v tomto roce. Vůbec jej nehoníme, kvalita práce má (v případě modelařiny) u nás vždy přednost před rychlostí.

Na článku se dosud pracuje, je třeba doplnit fotografie individuálních prací.

A.T. - 03.11.2017